Hae Aïda Alliman -apurahaa viimeistään 31.3.

Vermeeriana-säätiö myöntää vuosittain Aïda Alliman -apurahan Vapaasta Taidekoulusta valmistuneelle taiteilijalle. Hakuaika alkaa 1.3. ja päättyy 31.3. klo 15.

Apuraha on suuruudeltaan 20 000 CHF (noin 17 000 €) ja apurahan saajan tulee olla iältään 30 – 50-vuotias. Apurahaa voi saada taiteelliseen työskentelyyn sekä näyttelyn järjestämiseen ja sitä voi käyttää myös henkilökohtaisiin elinkustannuksiin. Apurahahakemukseen tulee liittää työskentelysuunnitelma ja/tai näyttelysuunnitelma, ansioluettelo, taiteilijaesittely sekä 8 – 10 kuvaa teoksista, jotka ovat syntyneet vuonna 2015 tai myöhemmin.

Apurahan hakijoille tiedotetaan apurahapäätöksistä viimeistään 27.4. Apurahan saaja julkistetaan koulun lopputyönäyttelyn yhteydessä 3.5.2018.

Hakemukset arvioi toimikunta, johon kuuluu Vapaan Taidekoulun hallituksen puheenjohtaja, Vapaan Taidekoulun rehtori, Vermeeriana-säätiön edustaja sekä kolme Vapaan Taidekoulun hallituksen ja kannatusyhdistyksen nimeämää asiantuntijaa. Toimikunta esittää apurahansaajaa Vermeeriana-säätiön hallitukselle, joka päättää apurahoista. Tarkemmat hakuohjeet julkistetaan Vapaan taidekoulun nettisivujen etusivulla.

Vuonna 2016 ensimmäinen apuraha myönnettiin kuvataiteilija Aino Salmelle. Vuoden 2017 apurahan sai Susanna Vuorio.