Hakuohjeet/pyrkiminen

Vapaan Taidekoulun hakuaika lukuvuodelle 2018 – 2019 päättyi 6.5.2018. Valintakurssillemme ilmoittautui 85 kokelasta, joista 25 – 27 valitaan opiskelemaan Maalaustaiteen valmistavia opintoja lukuvuonna 2018 – 2019. Keväällä 2019 heistä valitaan 10 – 13 opiskelijaa jatkamaan opintojaan II – IV vuosikurssillemme.

Seuraava hakuaikamme on 21.1. – 30.4.2019. Opiskelijat valitaan toukokuussa 7-päiväiseltä valintakurssilta, jonka teemana on maisemamaalaus. Valintakurssi pidetään Kaapelitehtaalla. Valintakurssin lisäksi on ennakkotehtävä.

Ennakkotehtävän tehtävänanto 2018

Tee omakuva, jossa esine tai sinua kuvaava asia on korvannut sinut.

Tuo ennakkotehtävä mukanasi valintakurssille kurssin ensimmäisenä päivänä. Laita omakuvasi taakse nimesi.

Omakuvan koon tulee olla A3. Omakuva voi olla piirustus tai maalaus pahville, paperille, kankaalle tai levylle. Tekniikan tulee olla hiili, lyijykynä, pastelliliitu tai vesi-, akryyli- tai öljyväri.

Ohjeet valintakurssille 2018

Työskentelyajat Kaapelitehtaalla:
10.−12.5. klo 9−17
23.−24.5. klo 17−21
25.−26.5. klo 9−17

Valintakurssilla käytettävät paperit kuuluvat kurssin hintaan, hiilet ja muut työskentelymateriaalit tulee tuoda itse. Kurssi alkaa ensimmäisenä päivänä hiilityöskentelyllä. Voit vapaavalintaisesti käyttää esimerkiksi vesivärejä, hiiltä, guassia tai akryyliä. Sen sijaan öljyvärien käyttö on kielletty.

Mukaan tulee varata myös taustapahvi (60 cm x 80 cm), jolle kiinnitetään teipillä paperit, joille tehtäviä työstetään. Pahvin tulee siis olla sellainen, että se ei mene heti mujuksi, jos vaikka lasket sen hetkeksi kosteaan maahan, mutta toisaalta sen verran kevyt, että jaksat kantaa sitä mukanasi. Tarvitset lisäksi lasipurkin vettä varten, suihkepullon ja sienen, maalarinteippiä ja luonnoslehtiön tai -paperia sekä säämiskän ja fiksatiivia hiilityöskentelyä varten (taiteilijatarvikeliikkeet).

Työskentely tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. On syytä varustautua kylmän ilman ja/tai sateen varalta lämpimiin ja veden pitäviin vaatteisiin.

Kokoontuminen torstaina 10.5. klo 9.00 Vapaan Taidekoulun tiloissa, Kaapelitehtaan sisäpihan E-rappu, 4. krs. Olethan ajoissa paikalla!

Kurssimaksu 213 € tulee olla maksettu kokonaisuudessaan kurssin alkuun mennessä.

Valintakurssin jälkeen ei anneta erillistä palautetta tai kritiikkiä. Opettajat antavat kritiikkiä kurssin aikana.