Hakuohjeet/pyrkiminen

Hakuaika vuoden 2019 valintakurssille päättyi 30.4.2019.

Vapaan Taidekoulun opiskelijavalinta on kaksivaiheinen (ei yhteishakua). Kaapelitehtaalla pidettävältä 6-päiväiseltä maisema­maalauskurssilta valitaan ensimmäisen vuoden opintoihin 25 – 28 opiskelijaa. Kurssilla käytettäviä tekniikoita ovat esim. vesiväri, guassi, hiili ja akryyli, mutta ei öljy.

Valinta perustuu 6-päiväisen kurssin aikana tehtyjen töiden ja niissä havaittavan kehityksen sekä motivoituneisuuden arviointiin. Lisäksi valinnassa huomioidaan ennakkotehtävä (tehtävänanto alla).

Toiselle vuosikurssille valitaan ensimmäisen vuoden opiskelumenestyksen perusteella 10 – 13 opiskelijaa.

Lukuvuoden 2019 – 2020 valintakurssin ajankohdat:
ti – to 7. – 9.5. klo 9 – 17
ti – to 21. – 23.5. klo 9 – 17
Kurssi on siis kahdessa jaksossa, yhteensä kuusipäiväinen, ja kaikkiin päiviin tulee osallistua.

Tutustu myös sivuihin Opiskelu, Lukukausimaksut sekä Käytännön asiat. Opiskelijamme ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen, mutta eivät Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukeen.

Ennakkotehtävän tehtävänanto 2019

OMA TILA

Tutki tilaa, johon liittyy voimakas tunne. Tila voi olla oma huone, kuvitteellinen tila tai jokin muu tila, jolla on erityistä merkitystä. Se voi myös viitata tekijän tämänhetkiseen tilanteeseen, olotilaan.

Miten tila avautuu katsojalle?

Arvostelussa kiinnitetään huomiota seuraaviin seikkoihin:

Tunteen välittyminen
Värien suhde toisiinsa
Sommittelu

Tekniikka: vesi- tai akryyliväri paperille. Koko: A3. Ennakkotehtävä tuodaan mukana valintakurssille ja ne kerätään ensimmäisen valintakurssipäivän aamuna.

Ohjeet valintakurssille 2019

Valintakurssilla käytettävät paperit kuuluvat kurssin hintaan, hiilet ja muut työskentelymateriaalit tulee tuoda itse. Kurssi alkaa ensimmäisenä päivänä hiilityöskentelyllä. Voit vapaavalintaisesti käyttää esimerkiksi vesivärejä, hiiltä, guassia tai akryyliä. Sen sijaan öljyvärien käyttö on kielletty.

Mukaan tulee varata myös taustapahvi (60 cm x 80 cm), jolle kiinnitetään teipillä paperit, joille tehtäviä työstetään. Pahvin tulee siis olla sellainen, että se ei mene heti mujuksi, jos vaikka lasket sen hetkeksi kosteaan maahan, mutta toisaalta sen verran kevyt, että jaksat kantaa sitä mukanasi. Tarvitset lisäksi lasipurkin vettä varten, suihkepullon ja sienen, maalarinteippiä ja luonnoslehtiön tai -paperia sekä säämiskän ja fiksatiivia hiilityöskentelyä varten (taiteilijatarvikeliikkeet).

Työskentely tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. On syytä varustautua kylmän ilman ja/tai sateen varalta lämpimiin ja veden pitäviin vaatteisiin.

Kokoontuminen tiistaina 7.5. klo 9.00 Vapaan Taidekoulun tiloissa, Kaapelitehtaan sisäpihan E-rappu, 4. krs. Olethan ajoissa paikalla!

Kurssimaksu 213 € tulee olla maksettu kokonaisuudessaan kurssin alkuun mennessä (tämä koskee lähinnä niitä, jotka ilmoittautuvat hakuajan viimeisinä päivinä).

Valintakurssin jälkeen ei anneta erillistä palautetta tai kritiikkiä. Opettajat antavat kritiikkiä kurssin aikana.