Satu Salomaa

– Mitä taidemaalaus sinulle merkitsee?

– Maalaus merkitsee minulle tapaa tutkia olemassaoloa materiaalin avulla. Maalaus on usein yllätyksellinen prosessi, joka tuo tiedostamatonta näkyville. Mystiikkaa tapahtuu.


Taiteilijaesittely

Satu Salomaa, 1983, Helsinki

“Teen taidetta eheyttääkseni maailmaa. ”Ole itse muutos jonka haluat maailmassa nähdä”, taisi Gandhi kehottaa, sen mukaan yritän elää. 

Minulla on ymmärrys siitä, että jokaisella on omat haavansa. Ajan myötä jokainen löytää itsensä jollain tapaa uudelleen. Taide voimaannuttaa ja parantaa. Kokemukset ihmisyydestä ja oman kehon rajat suhteessa muihin ihmisiin ja ympäristöön – niin fyysiset kuin psyykkiset – tulevat esiin taiteessani.

Maalaus on minulle väline tehdä tiedostamatonta näkyväksi. Aiheena minua kiinnostavat unet, muistot ja rajatilat. Näiden vastapainoksi olen aina harjoittanut mallista piirtämistä ja maalaamista. Maalaan esiin mieleeni nousevat symbolit ja hahmot, ne ovat osa tätä leikkiä.

Teen intuitiivisia värisekoituksia: tummia ja vaaleita, ohuita ja paksuja. Mustaa käytän harvoin. 

Olen kiinnostunut maalauksen kerroksellisuudesta; siitä, miten alemmat kerrokset heijastuvat ylempiin, miten aiempi kerros vaikuttaa mieleeni ja tulevaan uuteen kerrokseen.

Sommittelu tulee minulta luonnostaan. On kuin valo välähtäisi kohdassa, johon tulee maalata. Maalausjälkeni ja sommitteluni luovat liikkeen tunnun, joka herättää maalauksen henkiin” – Satu Salomaa

Opening heart. 2020. Akryyli- ja öljyväri kankaalle, 81×65 cm.

 

Tutustu Satu Salomaan työhön:

Satu-salomaa.webnode.fi

Instagram

Facebook/mielikuvitustodeksi

Facebook/tapaukset