Leo Öhrnbergin teos Tunnistan joutseneni kaukaa äänestettiin kuukauden maalaukseksi

Vapaan Taidekoulun opiskelijat valitsivat huhtikuun kuukauden maalaukseksi Leo Öhrnberg teoksen. Öhrnberg kertoo maalaavansa värin ja viivan takia.

Teoksen inspiraationa toimii Michelangelon kadonnut teos, Leda and the swan. Etsin pitkään kuvaa teoksesta, josta haluaisin tehdä oman mukaelmani. Kun löysin tämän maalauksen tiesin heti, että tästä haluan tehdä pastissini. Päätin maalata taulun väärälle puolelle, jotta saisin kauniin pohjavärin, joka mielestäni tuo ajallisen elementin kuvaan.Teoksessa on kreikkalaista mytologiaa, se esittää Zeuksen joutsenen hahmosssa viettelemässä Ledaa. Itse maalausprosessi oli helppo ja nopea, mutta intensiivinen.

Maalaan lähinnä värin ja viivan takia. On vaikeampi selittää, miksi ne viehättävät, mutta niiden yhdistelystä voi syntyä jotain kaunista, joka tuo myös mukanaan rauhallisen mielen.

Tulevaisuudelta odotan sitä, että jatkan harjoittelua ja kokeilemista kankaalla. Kevään lämpö ja valo ovat myös tuoneet raikkautta maalauksiin ja toivon että, kesällä on samanlainen vaikutus.

– Leo Öhrnberg


Taiteilija: Leo Öhrnberg
Syntynyt: 2004, Helsinki

Leo Öhrnberg. Tunnistan joutseneni kaukaa, 150cm x 150cm, Öljy ja hiili kankaalle. Kuva: Virppi Venell

Leo Öhrnberg. Tunnistan joutseneni kaukaa, 150cm x 150cm, Öljy ja hiili kankaalle. Kuva: Virppi Venell