Kurssit

Elävä malli -intensiivikurssi, 13.-14.6.2020

Lukukausi: Kesä 2020
Aika: 13.-14.6. klo 10-17 (ruokatunti klo 13-14)
Hinta: 135 €
HUOM! Osallistujamäärä vähintään 10 ja enintään 15 henkilöä. Ilmoittautuminen päättyy 10.6.

Kuvaus:

Piirrämme kurssilla elävää alastonmallia monipuolisesti: seisovaa asentoa, istuvaa asentoa, kasvoja ja mikäli aika riittää, myös käsiä. Päivät alkavat croquis-harjoituksilla. Paikalla on toisena päivänä naismalli ja toisena miesmalli. Piirustusvälineinä ovat ensisijaisesti hiilet ja litoposteripaperit, jotka tulee hankkia kurssia varten itse. Kurssille voi halutessaan tuoda myös muita välineitä, kuten värikyniä, öljy- ja kuivapastelleja sekä vesivärejä (ei kuitenkaan öljy- tai akryylivärejä eikä pigmenttejä).

Kurssin opettajana toimii Aki Turunen. Opetusta on 12 tuntia.


Elävän mallin piirustus, kevät 2020 (kerran viikossa)

Lukukausi: Kevät 2020
Aika: 21.1. –  1.4. (viikolla 8 ei ole opetusta)
Hinta: 163 €

Kuvaus:

Työskentely on havaintopohjaista. Viiva- ja valööripiirustuksen lisäksi ohjelmaan sisältyy croquis-piirustusta. Piirustusvälineenä on ensisijaisesti hiili. Opiskellaan perusasioita, kuten muotojen, suhteiden ja liikkeen hahmottamista. Kuvasommittelua käsitellään tutkimalla erityisesti mallin suhdetta tilaan ja valoon. Opetus sopeutetaan mahdollisuuksien mukaan kurssille osallistuvien osaamisen ja tarpeet huomioon ottaen. Kurssia voi käydä tiistaisin tai keskiviikkoisin vapaasti vaihdellen. Kurssin laajuus on 10 x 3 tuntia. Kurssin lopputyönäyttely on esillä Vapaan Taidekoulun Galleria Vaagassa 7. – 26.4.

Opiskelupäivät ovat tiistai ja keskiviikko 17.00-20.00.

Kurssin opettaja on Stiina Saaristo tiistaisin ja Aki Turunen keskiviikkoisin.


Elävän mallin piirustus, kevät 2020 (kaksi kertaa viikossa)

Lukukausi: Kevät 2020
Aika: 21.1. – 1.4. (viikolla 8 ei ole opetusta)
Hinta: 245 €

Kuvaus:

Työskentely on havaintopohjaista. Viiva- ja valööripiirustuksen lisäksi ohjelmaan sisältyy croquis-piirustusta. Piirustusvälineenä on ensisijaisesti hiili. Opiskellaan perusasioita, kuten muotojen, suhteiden ja liikkeen hahmottamista. Kuvasommittelua käsitellään tutkimalla erityisesti mallin suhdetta tilaan ja valoon. Opetus sopeutetaan mahdollisuuksien mukaan kurssille osallistuvien osaamisen ja tarpeet huomioon ottaen. Kurssin laajuus on 20 x 3 tuntia. Kurssin lopputyönäyttely on esillä Vapaan Taidekoulun Galleria Vaagassa 7. – 26.4.

Opiskelupäivät ovat tiistai ja keskiviikko 17.00-20.00.

Kurssin opettaja on Stiina Saaristo tiistaisin ja Aki Turunen keskiviikkoisin.