Hakuohjeet/pyrkiminen

Hakuaika vuoden 2020 valintakurssille alkaa 24.1.2020.

Vapaan Taidekoulun opiskelijavalinta on kaksivaiheinen (ei yhteishakua). Kaapelitehtaalla pidettävältä 5-päiväiseltä maisema­maalauskurssilta valitaan ensimmäisen vuoden opintoihin 25 – 28 opiskelijaa. Kurssilla käytettäviä tekniikoita ovat esim. vesiväri, guassi, hiili ja akryyli, mutta ei öljy.

Valinta perustuu 5-päiväisen kurssin aikana tehtyjen töiden ja niissä havaittavan kehityksen sekä motivoituneisuuden arviointiin. Lisäksi valinnassa huomioidaan ennakkotehtävä.

Toiselle vuosikurssille valitaan ensimmäisen vuoden opiskelumenestyksen perusteella 10 – 13 opiskelijaa.

Lukuvuoden 2020 – 2021 valintakurssi:
ma – pe 4. – 8.5.2020 klo 10 – 17

Hinta: 195 €
Hakuaika: 24.1. – 30.4.

Tutustu myös sivuihin Opiskelu, Lukukausimaksut sekä Käytännön asiat. Opiskelijamme ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen, mutta eivät Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukeen.

Ennakkotehtävän tehtävänanto 2020

MINUN OMA TÄYDELLINEN HETKENI

Täydellisyyttä ei ole ihmisessä eikä ihmisen tekemisissä, mutta maalari tavoittelee täydellistä siitä huolimatta. ”Taideteoksen tehtävä on herkistää mielemme, palauttaa mieleemme muistot täydellisyyden hetkistä.” – Agnes Martin, Hiljaisuus taloni lattialla

Miten tunnistaa omat täydelliset hetkemme maalauksessa? Milloin lopettaa, milloin teos on valmis? Onko teos koskaan valmis? Näitä asioita miettivät kaikki maalarit, ja nyt tehtävänä on löytää siihen ainakin yksi vastaus. Tee maalaus, joka kuvastaa sinun omaa täydellistä hetkeäsi.

Tekniikka: vesiväri, tempera, guassi tai akryyli. Aihe vapaa.
Koko: A3
Ennakkotehtävät tuodaan mukana valintakurssille ja ne kerätään ensimmäisen valintakurssipäivän aamuna.

Ohjeet valintakurssille 2020

Valintakurssilla käytettävät paperit kuuluvat kurssin hintaan, hiilet ja muut työskentelymateriaalit tulee tuoda itse. Kurssi alkaa ensimmäisenä päivänä hiilityöskentelyllä. Voit vapaavalintaisesti käyttää esimerkiksi vesivärejä, hiiltä, guassia tai akryyliä. Sen sijaan öljyvärien käyttö on kielletty.

Mukaan tulee varata myös taustapahvi (60 cm x 80 cm), jolle kiinnitetään teipillä paperit, joille tehtäviä työstetään. Pahvin tulee siis olla sellainen, että se ei mene heti mujuksi, jos vaikka lasket sen hetkeksi kosteaan maahan, mutta toisaalta sen verran kevyt, että jaksat kantaa sitä mukanasi. Tarvitset lisäksi lasipurkin vettä varten, suihkepullon ja sienen, maalarinteippiä ja luonnoslehtiön tai -paperia sekä säämiskän ja fiksatiivia hiilityöskentelyä varten (taiteilijatarvikeliikkeet).

Työskentely tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. On syytä varustautua kylmän ilman ja/tai sateen varalta lämpimiin ja veden pitäviin vaatteisiin.

Kokoontuminen maanantaina 4.5.2020 klo 10.00 Vapaan Taidekoulun tiloissa, Kaapelitehtaan sisäpihan E-rappu, 4. krs. Olethan ajoissa paikalla!

Kurssimaksu 195 € tulee olla maksettu kokonaisuudessaan kurssin alkuun mennessä (tämä koskee lähinnä niitä, jotka ilmoittautuvat hakuajan viimeisinä päivinä).

Valintakurssin jälkeen ei anneta erillistä palautetta tai kritiikkiä. Opettajat antavat kritiikkiä kurssin aikana.