Aïda Alliman -apurahahaku avoinna maaliskuun ajan

Vermeeriana-säätiö myöntää vuosittain Aïda Alliman -apurahan Vapaasta Taidekoulusta valmistuneelle taiteilijalle.

Apuraha on suuruudeltaan 20 000 CHF (noin 20 100 €).

Haku on avoinna 1.–31.3.2023. Hakulomakkeen löydät tämän sivun alaosasta.

Hakuehdot:

 • Saajan tulee olla iältään 30–50-vuotias. Hakemus käsitellään myös, mikäli hakija täyttää 30 vuotta vuoden 2023 aikana.
 • Saajan tulee olla valmistunut Vapaasta Taidekoulusta.
 • Apurahaa voi saada taiteelliseen työskentelyyn sekä näyttelyn järjestämiseen, ja sitä saa käyttää myös henkilökohtaisten elinkustannusten kattamiseen.

Apurahahakemukseen tulee liittää työskentelysuunnitelma ja/tai näyttelysuunnitelma, ansioluettelo sekä 8 – 10 kuvaa teoksista, jotka ovat syntyneet vuonna 2020 tai myöhemmin.

Hakemukset arvioi toimikunta, johon kuuluu Vapaan Taidekoulun hallituksen edustaja, Vapaan Taidekoulun rehtori, Vermeeriana-säätiön edustaja sekä kolme Vapaan Taidekoulun hallituksen ja kannatusyhdistyksen nimeämää asiantuntijaa. Toimikunta esittää apurahansaajaa Vermeeriana-säätiön hallitukselle, joka päättää apurahoista.

Apurahojen saajat

2016 Aino Salmi
2017 Susanna Vuorio
2018 Verna Joki
2019 Pauli Tapola
2020 Enoch Bergsten
2021 Inkeri Halme
2022 Camilla Mihkelsoo

Aïda Alliman apurahahakemus 2023

 • Otsikoi hakemuksesi ytimekkäästi niin, että siitä käy ilmi, mihin tarkoitukseen haet apurahaa (max. 250 merkkiä).
 • Kerro tarkemmin, mihin tarkoitukseen, missä ja milloin käyttäisit apurahan. Millaista lopputulosta tavoittelet? Käytössäsi on 1500 merkkiä.
 • Liitä ansioluettelosi. Tiedoston maksimikoko on 1 MB.
  Max. tiedoston koko: 1 MB.
 • Liitä tähän 8 - 10 kuvaa teoksistasi. Kuvien teosten on täytynyt syntyä vuonna 2020 tai myöhemmin. Liitä tähän myös erillinen teosluettelo, josta käyvät ilmi teosten nimet, mitat ja tekniikat. Nimeä kuvatiedostot niin, että nimet vastaavat teosluettelon tietoja. Tiedostojen maksimikoko on yhteensä 20 MB.
  Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 20 MB, Max. tiedostot: 11.
  • Ilmoita tässä, jos olet hakenut myös muualta apurahaa samaan kohteeseen, johon haet tällä hakemuksella (summa ja rahoittajataho).
  • Listaa tähän apurahat, jotka olet saanut kolmen viime vuoden aikana (hakemuksen kohde, haettu summa, apurahan myöntäjä).