Luennot

Perjantailuennot syksyllä 2022

Perjantaisin klo 14:00-15:30 pidettävillä luennoilla käsitellään taideteoriaa, -filosofiaa, -historiaa ja estetiikkaa; tutustutaan taiteilijoiden työskentelyyn näyttelyissä ja ateljeilla; tehdään museo- ja galleriavierailuja sekä kuullaan koulusta valmistuvien opiskelijoiden seminaariluennot. Luennot ovat yhteisiä ja pakollisia kaikille vuosikursseille.

Jotkut luennot ovat avoimia myös yleisölle. Yleisöluennot on merkitty erikseen. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja ne ovat kaikille maksuttomia. Pääsääntöisesti luennot pidetään Vapaan Taidekoulun piirustusluokassa. Luentoja ei videoida eikä niitä voi seurata verkossa.

OHJELMA

16.9.2022 Taidemaalari, rehtori Elina Merenmies esittelee näyttelynsä Taivaalliset sotajoukot, Galerie Anhava, Fredrikinkatu 43.

23.9.2022 Kuvataiteilija Antti Oikarinen kertoo ajatuksiaan omista teoksistaan. Piirustusluokka.

30.9.2022 Taidemaalari Anna Retulainen: Maalaus, musiikki ja kultainen hattu. Piirustusluokka.

7.10.2022 Filosofian tohtori, dosentti Martta Heikkilä: Taide ja dystooppiset tulevaisuudenkuvat. Piirustusluokka.

Taidehistorian luennot syksyllä 2022

Taidehistorian luennot ovat yhteisiä ja pakollisia II-, III- ja IV-vuosikursseille. Myös ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saavat halutessaan osallistua luennoille, mikäli lukujärjestys sen sallii.

Luennot pidetään Vapaan Taidekoulun aulan luentotilassa. Niitä ei videoida eikä niitä voi seurata verkossa.

Syksyllä 2022 luennot pidetään torstaisin klo 10:00–11:45.

OHJELMA

15.9. Janika Aho: Johdanto kurssille & Luonto, ihminen, eläin, otus: Näkyvä sekä kuviteltu elollinen myöhäiskeskiajan taiteessa

13.10 Fanny Johansson-Stockford: Kokonaisvaltainen kokemus: arkkitehtuuri, maalaustaide ja veistokset katolisen kirkon työvälineinä 1500-1600 luvun Roomassa

10.11 Fanny Johansson-Stockford: Kasvojen ja kokonaisuuden merkityksellisyys: vallan eri muodot 1600-luvun muotokuvissa