1+1+1 -näyttely aloittaa Galleria Vaagan vuoden 2023

Galleria Vaagan vuoden 2023 avaava 1 +1 +1 on kolmen keväällä Vapaasta Taidekoulusta taidemaalariksi valmistuvan maalarin yhteisnäyttely. Näyttelyssä kohtaavat kolme erilaista näkemystä maalaamisesta.

Heini Laaksosen hienovivahteiset murretun sävyiset akryylimaalaukset ammentavat luonnosta ja tarkasta havainnosta. Lincoln Suarezin voimakasväriset öljymaalaukset törmäyttävät Bolivian kuvastoa tuttuun suomalaiseen kuvastoon. Pilvi Pääkkösen ekspressiivisissä maalauksissa on kyse liikkeestä, lähtemisestä, lohdusta. Yhteistä maalareille on kiinnostus ihmisyksilöön, ihmisyyteen ja identiteettiin. Ihmistä tutkitaan hienovireisin kasvotutkielmin, törmäytetään identiteetin vastakkaisia puolia ja ihmetellään ruumiin kummallista rakennetta. Myös kohtaamiset ovat keskeisessä osassa: ihmisen ja luonnon, lohduttoman ja lohdutettavan, hyvän ja pahan. Yhdistäviä teemoja tutkivien maalausten välissä seikkailee muutama voimakasvärinen abstraktimaalaus, esinetutkielma sekä monijalkainen monsteri.

Mitä lopulta on 1 + 1 + 1? Kenties kolmen erilaisen maalarin taiteen kohtaaminen tai ihmisen identiteetin eri puolien vierekkäin asettuminen tai jotain aivan muuta?  


Näyttely alkaa maanantaina 2.1.2023. Näyttelyllä ei ole avajaisia, mutta sen päättäjäisiä vietetään torstaina 19.1. kl0 16.

Tervetuloa!Avoinna / Öppet / Open: 2.1.–22.1.2023

Ma–su / Mån-Sön / Mon-Sun 9–20

Galleria Vaaga | Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, E-porras, 4. krs. / E-trappan, 4. vån. / Staircase E, 4th floor

Sisäänpääsy E- ja D-portaan kautta / Inträde via E- och D-trappan / Entrance from staircase E and D

Vapaa pääsy / Fritt inträde / Free entrance