Miranda Dunderfelt – All that glitter is gold

Miranda Dunderfeltin näyttely All that glitter is gold on nähtävissä Galleria Vaagassa.

Dunderfelt opiskelee Vapaassa Taidekoulussa kolmatta vuosikurssia. Hän kuvailee työskennellessään maalauksen synnyttävän tarinoita ja ideoita, jotka muutoin eivät olisi nousseet tietoisuuteen.


Tunnetta, mielenkiintoa ja yllätyksiä

All that glitter is gold näyttelyssä esillä olevat teokset alkoivat syntyä, kun kiinnostukseni erilaisiin maalausmateriaaleihin ja niiden yhdistämiseen heräsi. Materiaalikokeilujeni myötä, maalaukset alkoivat siirtyä pois perinteisestä, neliskulmaisesta muodosta, ja palettini laajeni erilaisilla metallinhohtoisilla väreillä ja glitterillä. Halusin löytää työkaluja, jotka herättivät oman mielenkiinnon, ja toivoin, että se heijastuisi myös kuviin.

Maalaustaiteen rajaton maailma alkoi aueta, ja ymmärsin, että maalaustahan voi tehdä lukemattoman monella eri tavalla ja tyylillä. Ajatus oli aluksi vaikea sisäistää. Tuntui, että oma suunta hukkui kaikkien uusien mahdollisuuksien alle, ja valintojen tekeminen oli hankalaa. Monien yritysten jälkeen havahduin siihen, että myös hyvin yksinkertaisessa toteutuksessa voi olla sitä, mitä maalauksiini etsin, eli tunnetta.

Yllätyksellisyys tulee aina intuitiivisesti maalatessa. Olen yhä enemmän siirtynyt pois maalauksen suunnittelemisesta ja annan maalauksen johdattaa itseään eteenpäin. Maalaus alkaa elää omaa elämäänsä ja se synnyttää mielessäni tarinoita ja ideoita, jotka eivät olisi koskaan muuten nousseet tietoisuuteeni. Yritän olla kyseenalaistamatta omia mielijohteita, sillä ne vievät eteenpäin ja uusiin oivalluksiin.

All that glitter is gold – näyttelyssä on esillä kahden viimeisen vuoden aikana valmistuneita maalauksia ja niistä syntyneitä kokonaisuuksia. Jokaisessa näyttelyyn valikoidussa työssä on jokin mielestäni siisti efekti, mielenkiintoinen ominaisuus, ja parhaimmillaan tunnetta.

– Miranda DunderfeltAvoinna / Öppet / Open: 15.4.–27.4.2023

Ma–su / Mån-Sön / Mon-Sun 9–20

Galleria Vaaga | Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, E-porras, 4. krs. / E-trappan, 4. vån. / Staircase E, 4th floor

Sisäänpääsy E- ja D-portaan kautta / Inträde via E- och D-trappan / Entrance from staircase E and D

Vapaa pääsy / Fritt inträde / Free entrance